Ruime showroomRuim 10 jaar ervaring!Gratis levering vanaf €50,-Advies? 0318-241001!

Kussens

Soms koopt men een rolstoel of een gewone stoel en komt men erachter dat de iets meer comfort toch wel prettig zou zijn. Daarom hebben we een ruim assortiment (rolstoel) kussens. Nu zijn er zeer veel verschillende soorten kussens op de markt, met alle hun eigen voor- en nadelen. Hieronder een korte uitleg over met welke soorten schuim wij werken en wat hierbij belangrijk is.

Koudschuim, HR-schuim of PU foam

Koudschuim is een type schuim dat in veel basiskussens gebruikt wordt en daardoor voor veel mensen wel een bekende term is. Koudschuim is schuim met een hoge veerkracht en heet dan ook eigen High Resilience (HR) schuim. Het grote voordeel van koudschuim is dat het zeer goed ademt en goed vocht afvoert, door de van nature wat onregelmatige en open celstructuur. Door de grote veerkrachtigheid van het materiaal voorkomt het kuilvorming en biedt het comfort dat jarenlang mee kan gaan. In de volksmond wordt koudschuim of HR schuim ook wel PU foam genoemd. Ten slotte: belangrijk om op te letten bij HR schuim is de waarde voor het soortelijk gewicht, de dichtheid van het schuim. De SG-waarde geeft aan hoeveel kg het kussen per kubieke meter weegt. Bij een SG-waarde van 35, weegt een kussen dus 35 kg per m3, tevens de waarde die een kwalitatief hoogwaardig kussen tenminste dient te hebben. Waarom is deze SG-waarde belangrijk? Heeft een kussen een soortelijk gewicht dat erg laag ligt, dan is de kans op kuilvorming in het kussen groter. Een kussen met een hogere SG-waarde is dus prijziger, maar ook een stuk duurzamer. Daarbij is het wel altijd van belang rekening te houden met uw situatie. Een lagere SG-waarde houdt in dat het kussen beter ademt, een hogere SG-waarde geeft aan dat het kussen meer stevigheid biedt. Samen met u komen we altijd tot een goede keuze.

Traagschuim

Traagschuim is een visco-elastisch polyurethaanschuim dat zijn naam te danken heeft aan het feit dat het kussen binnen 0,5-5 seconden rustig terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de lichaamswarmte wordt traagschuim zachter en vormt het zich naar de lichaamscontouren. Omdat het gewicht hierdoor egaal verdeeld wordt over het contactoppervlak, zijn er nagenoeg geen drukpunten. Het grote voordeel van traagschuim is dan ook dat het bijdraagt aan een goede doorbloeding. In het geval u gevoelig bent voor decubitus (doorzit- of doorligplekken) raden we dan ook aan een hoogwaardig traagschuim kussen aan te schaffen. Houdt er altijd rekening mee dat traagschuim een hoge dichtheid heeft, waardoor het slechter ventileert. Hierdoor kan traagschuim als warm of zweterig ervaren worden. Bent u benieuwd naar onze (alternatieve) mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Grid List

Set Descending Direction

13 Item(s)

Grid List

Set Descending Direction

13 Item(s)